Koudmerken runderen: verhoging van herkenbaarheid

Heeft u wel eens koeien een verkeerde behandeling gegeven? Zijn er wel eens verkeerde medicatie gegeven aan koeien? Koeien lijken natuurlijk ontzettend veel op elkaar en zijn erg moeilijk uit elkaar te houden. Herkent u dit probleem en wilt u dit eenvoudig voorkomen? Maak dan gebruik van koudmerken, de manier om uw veestapel op afstand al te herkennen.

De koudmerk-methode

Bij koudmerken worden uw koeien voorzien van een nummer. Dit gebeurt middels ijzers welke ondergedompeld zijn in ijs. Deze worden vervolgens op uw dier geplaatst waardoor het dier van een nummer wordt voorzien. Het nummer is levenslang aan het dier gekoppeld zodat uw koe altijd herkenbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig bij het voerhek, wanneer één van uw koeien een ‘KL behandeling’ krijgt. Maar ook bij het vaststellen van tochtigheid in een koppel of bij drachtigheidscontrole is een uniek nummer ideaal. Het voorkomt het maken van fouten doordat uw koeien altijd herkenbaar zijn door het koudmerken.

Koudmerken 1
Koudmerken 2

Koudmerken door AB Vakwerk

AB Vakwerk maakt koudmerken eenvoudig. We spreken samen met u een datum af dat wij langskomen. Onze specialisten komen op deze dag bij uw langs en zullen hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitvoeren en uw veestapel op een correcte wijze van de benodigde nummers voorzien.

Inplannen koudmerken

Wilt u fouten voorkomen en uw veestapel eenvoudig kunnen herkennen? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

We nemen contact op