Schapen scheren, een zware klus

Zitten uw schapen dik in het wol? Dan is het tijd om de schapen te gaan scheren. Dit is een fysiek zware klus zeker omdat het werk is wat veelal gebukt gebeurd. Het is daarnaast ook een handigheid die u maar net in de vingers moet hebben om ze te kunnen scheren. Bent u niet bekend met deze handigheid? Of is het werk u fysiek te zwaar? Laat ons dan u helpen. Wij beschikken over diverse specialisten, allen zeer gedreven in het scheren van schapen. Snel, netjes en hygiënisch.

Voorkom problemen met uw schapen

Als u uw schapen niet scheert, ontstaat er een kans dat zij op hun rug terecht komen. Wanneer er veel wol op het schaap zit, is het lastig het schaap weer op de poten te laten komen. Daarnaast kan een schaap ook overlijden wanneer het te lang op zijn rug ligt. En dat wilt u toch voorkomen? Dit zijn slechts enkele risico’s bij het niet tijdig scheren van schapen. Maar ook ziekten (zoals myiasis) en een toegankelijke uier zijn belangrijke redenen om een schaap te scheren!

De beste tijd voor het schapen scheren is het voorjaar. Voor die tijd is het een behoorlijke klus doordat de vacht nog erg vastzit en het vet in de vacht door de kou nog erg stug is.

Schapenscheren 1

We nemen contact op

Wacht niet te lang!

Voorkom ongelukken en ellende en maak vandaag nog een afspraak met ons door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Als er een aanvraag komt vragen wij dat de schapen binnen opgesloten zijn zodat het wol droog is. Dit voorkomt ergernis bij de scheerder.